Kako deluje uroflowmeter?

Kako deluje uroflowmeter?
iPeeWell je slovenski proizvajalec naprav za domačo uroflowmetrijo.

⚠️Opomba. Članke v osnovi napišemo v angleščini, kjer so navedeni tudi citati. V slovenščino in druge jezike jih naknadno prevedemo. Ni nujno, da so aktualne spremembe prevedene. Če znate angleško, vam priporočamo, da si originalni članek preberete tukaj.

Kazalo

Zbirka vseh vprašanj in odgovorov: UROFLOWMETRIJA: obsežen vodnik – priprava, dejavniki, rezultati, stroški

Kako deluje uroflowmeter?

Uroflowmetrija je neinvazivna preiskava. Meri količino urina, ki ga oseba izloči, hitrost pretoka urina in čas, ki ga oseba potrebuje za izpraznitev mehurja. Je dragoceno orodje za diagnosticiranje težav z urinarnim traktom, kot so obstrukcija urina, prekomerno aktiven sečni mehur in npr. težave s prostato. Uroflowmetrija se običajno izvaja z napravo, imenovano uroflowmeter. iPeeWell domači uroflow je cenovno ugodna naprava. Priljubljen je med ljudmi, ki skrbijo za zdravje svojih sečil.

Kaj je uroflowmeter?

Uroflowmeter je specializirana naprava, ki meri pretok urina med uriniranjem. Običajno je sestavljen iz lijaka ali zbiralne naprave, povezane z merilnim instrumentom, ki beleži pretok in količino urina. Uroflowmetri so na voljo v različnih oblikah, vključno z ročnimi in stacionarnimi napravami. iPeeWell domači uroflow je prenosna naprava z USB napajanjem za osebno uporabo.

Kako delujejo uroflowmetri?

Med uroflowmetrijo pacient urinira v zbiralni vrč na uroflowmetru, ki meri volumen in pretok urina. Naprava običajno vključuje zaslon, ki prikazuje pretok v mililitrih na sekundo (ml/s), le nekaj pa v kubičnih centimetrih na sekundo (cc/s). Uroflowmeter lahko beleži tudi skupno količino izločenega urina in trajanje izločanja. iPeeWell domači uroflow meri vse: trajanje, prostornino, pretok. Dobite tudi časovne izračune in vizualno predstavitev. Naredi poročilo, ki ga lahko shranite kot PDF. Aplikacija je intuitivna in deluje na sistemih iOS in Android.

Prednosti uroflowmetrije

Uroflowmetrija je dragocen diagnostični pripomoček pri težavah z urinarnim traktom, saj zagotavlja podrobne podatke o pretoku in volumnu urina. Te informacije lahko pomagajo vam in zdravnikom pri diagnosticiranju stanj, kot je zapora urina zaradi povečane prostate, dajejo sum na prekomerno aktiven sečni mehur ali npr. nevrogeni mehur. Uroflowmetrija je tudi neinvazivna preiskava, ki jo je enostavno opraviti v zdravniški ordinaciji, na kliniki ali doma. iPeeWell uroflow je naprava za doma. Je majhen, prenosljiv in enostaven za uporabo. Ima številne prednosti pred drugimi uroflowi.

Kako poteka uroflowmetrija?

Uroflowmetrija je preprosta in neboleča preiskava, ki jo lahko opravite doma z napravo iPeeWell Scale ali v zdravniški ordinaciji ali na kliniki. Pacient dobi navodila, naj urinira v uroflowmeter, ki meri pretok in volumen urina. Bolnika lahko pred testom prosijo, naj pije vodo, da zagotovi poln mehur. Da je test veljaven, mora bolnik urinirati vsaj 150 ml. Celoten test običajno traja približno 1-5 minut in ne zahteva posebne priprave bolnika. iPeeWell Scale: doma napravo iPeeWell priključite na USB vtičnico ali powerbank, postavite posodo na napravo, zaženete aplikacijo na telefonu ali tablici, ukažete “start”, urinirate v posodo in počakate na poročilo. Tako enostavno!

Zaključek

Uroflowmetrija je dragoceno orodje za diagnosticiranje težav z urinarnim traktom in se enostavno izvaja z uroflowmetrom. Z merjenjem pretoka in volumna urina lahko diagnosticiramo stanja, kot so povečana prostata, urinska obstrukcija, čezmerno aktiven sečni mehur in nevrogeni mehur… Uroflowmetrija je neinvazivna preiskava, ki jo enostavno opravimo doma ali v zdravniški ordinaciji ali kliniki, zaradi česar je priročno in učinkovito diagnostično orodje za bolezni urinarnega trakta. Je eden prvih korakov v diagnostiki. Naša naprava je majhna, prenosna in enostavna za uporabo. Uporabljate jo lahko doma. Ima številne prednosti pred drugimi uroflowmetri.

READ  Katere različne vrste uroflowmetrov obstajajo?

iPeeWell je slovenski proizvajalec naprav za uroflowmetrijo in je usmerjen zagotavljanju informativnih in točnih informacij o urologiji in zdravju sečil. Pišite nam, če želite izvedeti več o naših storitvah in kako vam lahko pomagamo vzdrževati optimalno zdravje sečil. Mi skrbimo! Poskrbite za vaše zdravje tudi vi!

Želite izvedeti več?

UROFLOWMETRY DEVICES

Be the first to get info + DISCOUNTS!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.