Katere različne vrste uroflowmetrov obstajajo?

Katere vrste uroflowmetrov obstajajo?
Katere vrste uroflowmetrov obstajajo?

Na voljo sta dve glavni vrsti uroflowmetrov: ročni uroflowmetri in stacionarni uroflowmetri.

⚠️Opomba. Članke v osnovi napišemo v angleščini, kjer so navedeni tudi citati. V slovenščino in druge jezike jih naknadno prevedemo. Ni nujno, da so aktualne spremembe prevedene. Če znate angleško, vam priporočamo, da si originalni članek preberete tukaj.

Kazalo

Zbirka vseh vprašanj in odgovorov: UROFLOWMETRIJA: Celovit vodnik – priprava, dejavniki, rezultati, stroški

Ročni uroflowmetri

To so majhne, prenosne naprave, ki so enostavne za uporabo in jih bolnik lahko nese domov. Ročni merilniki uroflowa so običajno sestavljeni iz zbiralne naprave, povezane z merilnim instrumentom, ki beleži čas, pretok in količino izločenega urina. Naprava se običajno napaja iz baterij in vključuje zaslon, ki prikazuje pretok v mililitrih na sekundo (ml/s) ali kubičnih centimetrih na sekundo (cc/s). Ročni uroflowmetri so idealni za paciente, ki morajo pogosto opravljati uroflowmetrične preiskave ali imajo omejeno mobilnost. Imajo številne prednosti pred stacionarnimi uroflowmetri. iPeeWell domači uroflow je naprava, ki se napaja prek USB-ja, zato vam ni treba skrbeti za prazne baterije. Izpolnjuje vse prednosti, kot so: udobje, higiena, natančnost, priročnost, stroškovna učinkovitost in zagotavlja stalno spremljanje. Ponuja tudi nomograme za enostavno interpretacijo izvidov.

Stacionarni uroflowmetri

Te naprave so večje in bolj zapletene od ročnih uroflowmetrov. Običajno se uporabljajo v uroloških klinikah ali bolnišnicah in so zasnovani za natančnejše merjenje pretoka in volumna urina. Stacionarni merilniki uroflowa lahko vključujejo dodatne funkcije, kot je računalniška analiza krivulje pretoka, ki lahko zdravnikom pomaga pri natančnejšem diagnosticiranju težav z urinarnim traktom. Tako kot tudi domača uroflow naprava iPeeWell. Stacionarni uroflowmetri so idealni za bolnike, ki potrebujejo podrobnejše ali specializirane uroflowmetrične preiskave.

Zaključek

Obe vrsti uroflowmetrov sta učinkoviti za merjenje časa, pretoka in volumna urina ter lahko zagotovita dragocene diagnostične informacije za motnje urinarnega trakta. Izbira vrste uroflowmetra je odvisna od specifičnih potreb pacienta in zdravstvenega okolja, v katerem se bo test izvajal.
Ročni uroflowmetri so priročni in enostavni za uporabo, zaradi česar so idealni za paciente, ki morajo pogosto opravljati uroflowmetrične teste ali imajo omejeno mobilnost. Domača uroflow naprava iPeeWell je ročni cenovno ugoden uroflowmeter s številnimi lastnostmi stacionarnih uroflowmetrov.
Po drugi strani so stacionarni uroflowmetri bolj natančni in točni, zaradi česar so idealni za urološke klinike ali bolnišnice, kjer je potrebno podrobnejše ali specializirano testiranje uroflowmetrije.
Končno izbiro, katero vrsto uroflowmetra uporabiti, v glavnem opravi izvajalec zdravstvenih storitev, ki lahko pomaga določiti najprimernejšo napravo za individualne potrebe pacienta.
Mnogi zdravstveno ozaveščeni ljudje se odločijo, da ga bodo imeli doma. Izberejo iPeeWell domači uroflow in spremljajo svoj napredek ter sprejemajo informirane odločitve o svojem zdravju. Naprava iPeeWell pomaga pri sledenju in lahko potencialno prepreči potrebo po invazivnih posegih.

UROFLOWMETRY DEVICES

Be the first to get info + DISCOUNTS!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.