Uroflowmetrija doma. Kaj je uroflowmetrija? Zakaj jo potrebujem?

Kaj je uroflowmetrija? Zakaj jo potrebujem?
iPeeWell je slovenski proizvajalec naprav za domačo uroflowmetrijo.

V tej objavi bomo razložili, kaj je uroflowmetrija. Zakaj uroflowmetrija doma? Navedli bomo prednosti testa uroflowmetrije doma in zakaj jo potrebujete. iPeeWell je proizvajalec cenovno dostopne prenosne naprave za uroflowmetrijo za doma. Preberite, katere so naše prednosti.

⚠️Opomba. Članke v osnovi napišemo v angleščini, kjer so navedeni tudi citati. V slovenščino in druge jezike jih naknadno prevedemo. Ni nujno, da so aktualne spremembe prevedene. Če znate angleško, vam priporočamo, da si originalni članek preberete tukaj.

Kazalo

Zbirka vseh vprašanj in odgovorov: UROFLOWMETRIJA: obsežen vodnik – priprava, dejavniki, rezultati, stroški

Kaj je uroflowmetrija?

Uroflowmetrija je medicinski test, ki meri čas, volumen in pretok urina med uriniranjem. Zdravniki ga običajno uporabljajo za diagnosticiranje in spremljanje stanj, kot so obstrukcija izhodne odprtine mehurja in druge bolezni.
Evropsko združenje za urologijo priporoča izvedbo uroflowmetrije pri začetni oceni simptomov spodnjih sečil. Močno pa pred medikamentoznim ali invazivnim zdravljenjem.

Zakaj bi jo moral imeti doma?

Ste vedeli, da so rezultati še bolj natančni z domačo uroflowmetrijo, saj so bolj natančni? Sicer obstaja več razlogov, zakaj bi morali imeti doma iPeeWellov aparat za uroflowmetrijo in sami opravljati preiskave:

 • DOSTOJANSTVO:
  Z našo napravo boste obdržali dostojanstvo. Ne bo vam treba hoditi k urologu in čakati z bolečo-polnim mehurjem v čakalnici, kjer bi vas znanci spraševeli po vaših uroloških težavah. Ne bo vas klical medicinski tehnik čez cel hodnik in ne bo vam nato treba urinirati na ukaz. Tudi časovno ne boste omejeni. Za vami ne bo stal naslenji bolnik.

 • STALNO SPREMLJANJE:
  Če imate doma našo napravo za uroflowmetrijo, lahko nenehno spremljate pretok in volumen urina skozi čas. Če ste mladi in še nimate težav z uriniranjem, lahko svoj pretok uriniranja primerjate z drugimi. Tako vidite, kdaj se stvari poslabšajo in je čas za obisk urologa in zdravljenje. Lahko je še posebej koristno, če se zdravite zaradi stanj, kot je obstrukcija izhodne odprtine mehurja ali striktura, saj vam lahko omogoči spremljanje napredka in zagotavljanje učinkovitosti zdravljenja.

 • UDOBJE:
  Naprave za uroflowmetrijo se običajno uporabljajo v zdravniški ordinaciji. Uporaba naprave na javnem mestu je lahko neprijetna in velikokrat ne bo zagotovila natančnih rezultatov. Če imate napravo doma, se lahko med testiranjem počutite bolj udobno in sproščeno, kar vodi do natančnejših rezultatov.
READ  Urolog svetuje: trening mehurja za moške

 • HIGIENA:
  Uporaba naprave za uroflowmetrijo v zdravniški ordinaciji lahko povzroči tudi pomisleke glede higiene. Če imate doma svoj aparat za uroflowmetrijo, ga lahko pravilno čistite in vzdržujete, kar lahko pripomore k zmanjšanju tveganja za okužbe, draženje, nelagodje…

 • NATANČNOST:
  Uporaba naprave na javnem mestu lahko povzroči netočne meritve in zavajajoče rezultate. Z uporabo lastne naprave doma ste lahko prepričani, da so rezultati testa točni in zanesljivi. Tudi študije so pokazale, da so meritve doma natančnejše! Uriniranje doma pokaže realno sliko, medtem ko uriniranje v javni ustanovi na ukaz ne pokaže realne slike.

 • PRIROČNOST:
  Imeti napravo za uroflowmetrijo doma je lahko bolj priročno, saj jo lahko uporabljate v zasebnosti lastnega doma. To je lahko še posebej koristno za moške, ki morda oklevajo uporabljati napravo v javnem okolju ali ki imajo težave z mobilnostjo, zaradi katerih je težko potovati v zdravstveno ustanovo. Poleg tega lahko uporaba naprave za uroflowmetrijo doma omogoči moškim, da opravijo test, ko jim ustreza, namesto da bi se morali dogovoriti za sestanek pri ponudniku zdravstvenih storitev.

 • STROŠKOVNA UČINKOVITOST:
  Naše naprave za uroflowmetrijo so cenovno ugodna in stroškovno učinkovita alternativa obisku ponudnika zdravstvenih storitev za preiskavo. iPeeWell napravo za uroflowmetrijo lahko za ceno nekaj komericialnih meritev kupite in jo uporabljate doma, namesto da plačate stroške obiska v ordinaciji.

 • PRIHRANEK ČASA:
  Z uroflowmetrijo na domu se lahko poslovite od pogostih obiskov zdravniške ordinacije ali uroloških ambulant za spremljanje zdravja vaših sečil. Z izvajanjem testov v udobju svojega doma odpravite potrebo po vožnji/potovanju tja in nazaj, čakanju v čakalnicah in samem naročanju na termin.

 • PREVENTIVA, PREPREČEVANJE:
  Zgodnje odkrivanje je ključnega pomena pri obvladovanju težav s sečili in preprečevanju zapletov. Domača uroflowmetrija vam omogoča redno spremljanje zdravja sečil, saj olajša odkrivanje morebitnih nepravilnosti ali sprememb v pretoku urina. Z zgodnjim odkrivanjem morebitnih težav lahko nemudoma poiščete ustrezno zdravniško pomoč in tako preprečite resnejša stanja.

 • ENOSTAVNOST UPORABE:
  Domače naprave za uroflowmetrijo so zasnovane tako, da so uporabniku prijazne in enostavne. Napravi so priložena jasna navodila, kar posameznikom vseh starosti olajša samostojno izvajanje testov. Za učinkovito uporabo teh naprav vam ni treba biti zdravstveni delavec. Enostavnost domače uroflowmetrije zagotavlja, da lahko vsakdo z zaupanjem poskrbi za svoje zdravje sečil.
READ  Motnje urinarnega trakta. Vzroki, simptomi, dejavniki tveganja, preprečevanje, zdravljenje, alternativa.

 • ZAŠČITA OKOLJA:
  Naša naprava je iz bio-razgradljivega materiala ohišja. Vsebuje visoko-integrirane komponente, kar zmanjša njihovo število, in zmanjša velikost naprave, kar je tudi ekološko. Naša naprava deluje preko USB vtikača in za prikaz uporablja vaš telefon, ki pa ju že imate. K zaščiti okolja prispevata tudi zgoraj omenjena prihranek časa in prihranek denarja! iPeeWellova naprava skrbi za okolje!

 • NAPREDEK V MEDICINSKI TEHNOLOGIJI:
  Z nakupom naše naprave vaša odločitev ne koristi le vam osebno, temveč podpira tudi naš startup. Vaše zaupanje in podpora nas motivirata, da še naprej zagotavljamo in izpopolnjujemo inovativne rešitve, ki izboljšujejo življenja posameznikov po vsem svetu. Z vašo podporo bomo lahko dodatno znižali stroške proizvodnje in tako bodo naši izdelki dosegli še več ljudi z urološkimi težavami.

Zakaj domača naprava za uroflowmetrijo iPeeWell?

Uroflowmetrija doma z našo napravo ima številne prednosti pred drugimi napravami. Naj vam jih nekaj naštejemo.

 • Poleg opisanih prednosti domače naprave za uroflowmetrijo se naša naprava napaja preko USB priključka. Ni vam treba skrbeti za vedno prazne baterije.
 • Naprava je majhna in prenosna. Ne potrebuje posebnega dodatnega lijaka in nosilca lijaka, kot ga imajo druge naprave.
 • Naša naprava meri težo izločenega urina in ne zaznava zvoka kot nekatere druge naprave. Številni zunanji dejavniki vplivajo na zaznavanje zvoka. Vse profesionalne naprave merijo težo z razlogom.
 • Poročila, ki jih naše aplikacije vsebujejo, imajo vse pomembne podatke, tako kot veliko dražje profesionalne naprave v ordinaciji.
 • Poročila lahko shranite v formatu PDF in jih natisnete. Natisnjene dokumente lahko vzamete s seboj na pregled k urologu.
 • Naše podjetje iPeeWell vam omogoča tudi interpretacijo poročil s strani priznanih urologov.
 • Uporaba je zelo preprosta in intuitivna. Aplikacija deluje na napravah iPhone, iPad in android.
 • Naprava je narejena v Sloveniji!

Zaključek

Ljudje bi morali razmisliti o lastni napravi za uroflowmetrijo doma zaradi udobja, higiene, natančnosti, priročnosti, stroškovne učinkovitosti in stalnega spremljanja. Z uporabo naprave iPeeWell, ki je posebej zasnovana za domačo uporabo, lahko dobite natančnejše in zanesljivejše rezultate ter boljšo splošno izkušnjo pri testiranju vašega curka. Poleg tega vam lahko naša naprava za uroflowmetrijo doma zagotovi večji nadzor nad lastnim zdravstvenim varstvom in vam omogoči učinkovitejše spremljanje vašega uriniranja!

Če SKRBITE ZA SVOJE ZDRAVJE in se ZANIMATE, vam svetujemo, da se NAROČITE NA NAŠE NOVICE na dnu te strani. Ko se PRODAJNA AKCIJA začne, vas bomo obvestili. KODE ZA POPUST pogosto pošiljamo le preko glasila. Napravo kupite zase, za partnerja, starše ali prijatelja. Lahko nam pišete tudi po elektronski pošti.

Preberite še:

UROFLOWMETRY DEVICES

Be the first to get info + DISCOUNTS!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.